Huib Kooyker

Van jongs af aan heb ik gefotografeerd en daarna een opleiding in Den Haag gevolgd. Met zoveel plezier dat ik daar ook mijn beroep van heb gemaakt.

Wat me zo boeit aan fotografie is de combinatie van de techniek en de fantastische mogelijkheden in de vormgeving en expressie. Ten eerste door inzicht in het licht, het perspectief door het bepalen van het standpunt, de vérlichting en de bélichting. En vervolgens de bewerking, in het begin in de donkere kamer, tegenwoordig via een behandeling in Lightroom en eventueel Photoshop.

Mijn voorkeur gaat uit naar architectuur- en portretfotografie en ik maak graag panorama’s.

Sinds kort heb ik me ook begeven op het vlak van de video.

Van het portretteren interesseert mij vooral de sociale kant. Een portret maken doe je samen. Ik maak dus niet een portret ván iemand maar mét. Het is ook belangrijk met het portret een verhaal te vertellen. In de afgelopen jaren een aantal exposities samengesteld met voornamelijk portretten.

Daarnaast doe ik graag architectuurfotografie en werk al jarenlang voor zeer uiteenlopende architectenburo’s. Ik zie het telkens weer als een uitdaging om van een gebouw meer dan een platte weergave te maken. En heb er veel plezier in om het via compositie, standpunt en het beste moment van de dag het gebouw goed “uit de verf” te laten komen.

Bereikbaar via

Jacob Catsstraat 58. 3314 ZD. Dordrecht

0650-258 257

huib@kooykerfotografie.nl. of. mail@kooyker.com